Kredietanalist

  • Risk Management
  • Amsterdam, Netherlands

Kredietanalist

Job description

Wie zijn wij?

Swishfund is een snelgroeiende FinTech scale-up die ondernemers met haar online platform een aantrekkelijk alternatief biedt voor bedrijfsfinanciering op korte- en middellange termijn. Technologische ontwikkeling en AI-ondersteuning zijn daarbij belangrijke pijlers. Doordat Swishfund snel, eenvoudig en flexibel bedrijfsfinancieringen verstrekt, kan de ondernemer zich met name focussen op de business.

We zijn inmiddels 5 jaar actief en hard op weg om de marktleider van Nederland te worden als het gaat om non-bancaire MKB-financiering. In 2018 is Swishfund ook in Engeland gelanceerd en is een top vijf notering binnen bereik. In de toekomst zullen meer landen-introducties volgen.

De grootste zijn is één, maar het hebben van tevreden klanten en blije collega’s is minstens zo belangrijk. Binnen ons team van zo’n 50 medewerkers zijn we nu op zoek naar een volgende versterking.


De baan

Als onderdeel van ons team Kredietanalyse vervul je een essentiële rol in het primaire proces. Je beoordeelt de kredietaanvragen die binnenkomen via onze online aanvraagstraat. Je doet een controle op de geleverde (digitale) documentatie. Je schrijft een kredietanalyse en bovendien check je een aantal zaken om zodoende te kijken of de ondernemer in aanmerking komt voor een zakelijke lening. Vervolgens adviseer je de kredietcommissie. De ondernemer kan door deze snelle service zijn plannen realiseren en zijn business laten floreren. Na goedkeuring zal een andere afdeling de offerte en de overige administratieve afwikkeling verzorgen.


Verantwoordelijkheden

  • Beoordelen en analyseren van kredietaanvragen tot 1 miljoen euro.

(Afhankelijk van ervaring);

  • Uitvoeren van creditpolicy checks;
  • Adviseren bij beleidsaspecten en creditpolicy;
  • Sparringpartner van de Accountmanagers in het Salesteam.

Job requirements

Over jou

Je bent een flexibel en toch punctueel ingesteld persoon die energie krijgt van het werken in een jong team in een snelgroeiende en dynamische organisatie. Je bent van nature nieuwsgierig en vindt het leuk om secuur en analytisch te werk te gaan. Je begrijpt dat we met ondernemers werken die liever gisteren dan vandaag willen doorpakken. De snelheid van ons proces is dus zeer belangrijk. Je vindt het prettig om alle werkzaamheden op dag-basis weggewerkt te krijgen. Snelheid en kwaliteit gaan hand-hand in deze rol.

Je bent of een startende (junior) kredietanalist die bereid is snel het vakgebied zich meester te maken.

Of je bent een meer ervaren kredietanalist die het leuk vindt in een FinTech omgeving actief te zijn.


Functie eisen:

  • Je bent 24-32 uur beschikbaar;
  • Je hebt een afgeronde HBO- of WO opleiding;
  • Je hebt affiniteit met cijfers, MKB-ondernemingen en financieringsconstructies;
  • Je bent gedreven, leergierig en analytisch.


#Avontuur. Dat is in één woord wat je kunt verwachten als je bij Swishfund aan de slag gaat. We dagen je uit om te groeien. Alles uit je talent te halen. Elke dag te leren. We vragen je om uit je comfortzone te komen. Willen dat je (af en toe) een fout maakt. Geven je misschien meer verantwoordelijkheid dan je op dat moment prettig vindt. Ons idee is dat je daar persoonlijk beter van wordt en de organisatie daarmee als geheel ook. Dus kom erbij! Want we mogen dan graag hard werken, maar er valt bij ons ook veel te lachen.

Iets voor jou? Laat het ons weten door je motivatie en CV op te sturen naar Elsbeth - Head of People & Culture; elsbeth.koutsoglou@swishfund.nl.