Content Marketeer

Job description

Wie zijn wij?

Swishfund is een snelgroeiende FinTech scale-up die ondernemers met haar online platform het meest aantrekkelijke alternatief biedt voor bedrijfsfinanciering op korte- en middellange termijn. Technologische ontwikkeling en AI-ondersteuning zijn daarbij belangrijke pijlers. Doordat Swishfund snel, eenvoudig en flexibel bedrijfsfinancieringen verstrekt, kan de ondernemer zich weer focussen op de business.


Je hebt onze TV- en radiocommercials de afgelopen jaren vast en zeker wel voorbij zien of horen komen. Wij beschouwen marketing als een essentiële investering die voor de baten uit gaat. Dat is ook het mantra van één van onze belangrijkste aandeelhouders, de vooruitstrevende Pieter Schoen, die je wellicht zult kennen van het TV-programma Dragons’ Den.


We zijn inmiddels 5 jaar actief en hard op weg om de marktleider van Nederland te worden als het gaat om non-bancaire MKB-financiering. In 2018 is Swishfund ook in Engeland gelanceerd en is een top vijf notering binnen bereik. In de toekomst zullen er meer landen-introducties volgen.


De grootste zijn is één, maar het hebben van tevreden klanten en blije collega’s is minstens zo belangrijk. Binnen ons team van zo’n 50 medewerkers zijn we nu op zoek naar een volgende (blije) versterking.


Wat ga je doen?

Als content marketeer bij Swishfund ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van content voor ons platform, blog, social media, campagnes en mailings. Je blogt, vlogt, schrijft en fotografeert en weet met deze content onze klanten, ondernemend Nederland én de arbeidsmarkt continu te verrassen en inspireren.

Je bent verantwoordelijk voor het bijhouden van onze social mediakanalen, de website, de maandelijkse ‘Swish-mail’ en de productie van campagnematerialen. Verder ga je ook aan de slag met employer branding en arbeidsmarktcommunicatie. Je toetst daarbij continu of de content ons merk versterkt en aansluit bij de pijlers van Swishfund.


Verantwoordelijkheden

  • Je bedenkt de strategie, planning en inhoud van de content;
  • Zelf maken van content in de vorm van video, tekst en beeld;
  • Bijhouden van de social media kanalen, website, blog en de Swish-mail;
  • Produceren van content voor campagnes.

Job requirements

Over jou

Je bent creatief, ondernemend en weet alles van content en social media. Je vindt het leuk om breed inzetbaar te zijn. Variërend van een klantbezoek voor een toffe praktijkcase, tot het maken van een duidelijke infographic vol insights. Je begrijpt als geen ander onze klanten en de verschillende segmenten waarin zij actief zijn. Het ondernemende DNA zit in je bloed en je loopt over van de ideeën. Daarnaast spat het plezier er bij jou én de content vanaf. Jouw enthousiasme, positiviteit en manier van samenwerken werkt aanstekelijk bij anderen en zie je terug in de content die je creëert.


Functie eisen:

  • Je bent 32-40 uur beschikbaar;
  • Je hebt een HBO of WO opleiding afgerond, bij voorkeur in communicatie/media;
  • Je hebt 1-3 jaar relevante werkervaring;
  • Gedreven, leergierig en energiek.

#avontuur

Dat is in één woord wat je kunt verwachten als je bij Swishfund aan de slag gaat. We dagen je uit om te groeien. Alles uit je talent te halen. Elke dag te leren. We vragen je om uit je comfortzone te komen. Willen dat je (af en toe) een fout maakt. Geven je misschien meer verantwoordelijkheid dan je op dat moment prettig vindt. Ons idee is dat je daar persoonlijk beter van wordt en de organisatie daarmee als geheel ook. Dus kom erbij! Want we mogen dan graag hard werken, maar er valt bij ons ook veel te lachen.

Iets voor jou? Laat het ons weten door je motivatie en CV op te sturen. Videosollicitaties zijn uiteraard meer dan welkom.

Interesse? Stuur dan een email naar Elsbeth onze Head of People & Culture; elsbeth.koutsoglou@swishfund.nl.