Back office / Sales support

 • Sales
 • amsterdam, Netherlands

Back office / Sales support

Job description

Wie zijn wij?

Swishfund is een snelgroeiende FinTech scale-up die ondernemers met haar online platform het meest aantrekkelijke alternatief biedt voor bedrijfsfinanciering op korte- en middellange termijn. Technologische ontwikkeling en AI-ondersteuning zijn daarbij belangrijke pijlers. Doordat Swishfund snel, eenvoudig en flexibel bedrijfsfinancieringen verstrekt, kan de ondernemer zich weer focussen op de business.


Je hebt onze TV- en radiocommercials de afgelopen jaren vast en zeker wel voorbij zien of horen komen. Wij beschouwen marketing als een essentiële investering die voor de baten uit gaat. Dat is ook het mantra van één van onze belangrijkste aandeelhouders, de vooruitstrevende Pieter Schoen, die je wellicht zult kennen van het TV-programma Dragons’ Den.


We zijn inmiddels 5 jaar actief en hard op weg om de marktleider van Nederland te worden als het gaat om non-bancaire MKB-financiering. In 2018 is Swishfund ook in Engeland gelanceerd en is een top vijf notering binnen bereik. In de toekomst zullen er meer landen-introducties volgen.


De grootste zijn is één, maar het hebben van tevreden klanten en blije collega’s is minstens zo belangrijk. Binnen ons team van zo’n 50 medewerkers zijn we nu op zoek naar een volgende (blije) versterking.


Wat ga je doen?

Als onderdeel van ons team Sales Support / Back Office (3 toppers!) vervul je een essentiële rol in het primaire proces. Je verwerkt alle aanvragen die binnenkomen via onze online aanvraagstraat. Bankbestanden upload je in ons in-house ontwikkelde kredietanalyse model. Je doet een controle op de categorisatie van alle transacties en past deze aan – waar nodig. Daarnaast check je een aantal zaken om zodoende te kijken of de ondernemer in aanmerking komt voor een zakelijke lening. 


Administratieve handelingen rondom de toegezonden documenten behoren ook tot je takenpakket. Kortom, je zorgt ervoor dat alle informatie helemaal goed en volledig in het systeem staat zodat je collega’s van sales en kredietanalyse de klant zo goed mogelijk verder in het proces kunnen helpen. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, dan zorg jij voor de contractuele afhandeling zodat we het geld dezelfde dag nog aan onze klant kunnen uitkeren. De ondernemer kan door deze snelle service zijn plannen realiseren en zijn business laten floreren.


Verantwoordelijkheden

 • Categoriseren van de banktransacties;
 • Uitvoeren van policy checks;
 • Opstellen, controleren en versturen van contracten;
 • Inregelen van de lening incl. terugbetaalschema’s, incassomachtiging etc.;
 • Administratieve handelingen.


Job requirements

Over jou

Je bent een flexibel en toch punctueel ingesteld persoon die energie krijgt van het werken in een jong team in een snelgroeiende en dynamische organisatie. Je bent van nature nieuwsgierig en vindt het leuk om secuur en analytisch te werk te gaan. 


Je begrijpt dat we met ondernemers werken die liever gisteren dan vandaag willen doorpakken. De snelheid van ons proces is dus erg belangrijk. Je vindt het prettig om alle werkzaamheden op dag-basis weggewerkt te krijgen. Snelheid en kwaliteit gaan hand-hand in deze rol.


Functie eisen:

 • Je bent 40 uur beschikbaar;
 • Je hebt een afgeronde MBO+ of HBO opleiding;
 • Je hebt relevante werkervaring;
 • Gedreven, leergierig en analytisch.


Avontuur. Dat is in één woord wat je kunt verwachten als je bij Swishfund aan de slag gaat. We dagen je uit om te groeien. Alles uit je talent te halen. Elke dag te leren. We vragen je om uit je comfortzone te komen. Willen dat je (af en toe) een fout maakt. Geven je misschien meer verantwoordelijkheid dan je op dat moment prettig vindt. Ons idee is dat je daar persoonlijk beter van wordt en de organisatie daarmee als geheel ook. Dus kom erbij! Want we mogen dan graag hard werken, maar er valt bij ons ook veel te lachen.


Iets voor jou? Laat het ons weten door je motivatie en CV op te sturen. Videosollicitaties zijn uiteraard meer dan welkom.

Interesse? Stuur dan een email naar Elsbeth onze Head of People & Culture; elsbeth.koutsoglou@swishfund.nl.