Account Manager

 • Amsterdam, Netherlands

Account Manager

Job description

Wie zijn wij?

Swishfund is een snelgroeiende FinTech scale-up die ondernemers met haar online platform het meest aantrekkelijke alternatief biedt voor bedrijfsfinanciering op korte- en middellange termijn. Technologische ontwikkeling en AI-ondersteuning zijn daarbij belangrijke pijlers. Doordat Swishfund snel, eenvoudig en flexibel bedrijfsfinancieringen verstrekt, kan de ondernemer zich weer focussen op de business.

Je hebt onze TV- en radiocommercials de afgelopen jaren vast en zeker wel voorbij zien of horen komen. Wij beschouwen marketing als een essentiële investering die voor de baten uit gaat. Dat is ook het mantra van één van onze belangrijkste aandeelhouders, de vooruitstrevende Pieter Schoen, die je wellicht zult kennen van het TV-programma Dragons’ Den.

We zijn inmiddels 5 jaar actief en hard op weg om de marktleider van Nederland te worden als het gaat om non-bancaire MKB-financiering. In 2018 is Swishfund ook in Engeland gelanceerd en is een top vijf notering binnen bereik. In de toekomst zullen er meer landen-introducties volgen.

De grootste zijn is één, maar het hebben van tevreden klanten en blije collega’s is minstens zo belangrijk. Binnen ons team van zo’n 50 medewerkers zijn we nu op zoek naar een volgende (blije) versterking.


Wat ga je doen?

Als account manager bij Swishfund ben je verantwoordelijk voor het actief opvolgen van gekwalificeerde leads. Hierbij geef je een optimale service en begeleiding tijdens de kredietaanvraag. Binnen no time ben je up-and-running en begrijp je de industrie, onze organisatie en onze propositie tot in detail, zodat je deze kunt leggen. Je bent een zelfstarter, hebt een sterk ontwikkelde commerciële drive en begrijpt dat het teambelang en onze klanten boven alles gaan. Daarnaast beschik je over zeer goed ontwikkelde sociale vaardigheden.


Verantwoordelijkheden

 • Opvolgen van binnenkomende leads, dit is voornamelijk telefonisch;
 • Optimale service tijdens het aanvraagproces; van aanvraag tot afronding;
 • Opbouwen en beheren van je eigen portefeuille klanten;
 • Opvragen van (bank)gegevens bij prospecten voor de analyse;
 • Je signaleert verkoopkansen en volgt deze op;
 • Rapporteert markt- en klantinformatie in de bijbehorende systemen.

Job requirements

Over jou

Je bent gedreven, een echte doorzetter en je voelt de drive om succesvol te zijn. Je hebt affiniteit met de financiële dienstverlening en bent iemand die carrière wil maken op het gebied van commercie en finance. Jouw manier van werken is gestructureerd, overzichtelijk en doelgericht. Jij krijgt veel energie om met onze klanten in contact te zijn en je ben een kei aan de telefoon.

Jouw enthousiasme, positiviteit en manier van samenwerken werkt aanstekelijk bij anderen en zie je terug in de resultaten die je boekt.


Functie eisen:

 • Een afgeronde HBO-opleiding in een commerciële richting;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal in zowel woord als geschrift;
 • Ervaring op het gebied van sales;
 • Je bent 32-40 uur per week beschikbaar;


#avontuur

Dat is in één woord wat je kunt verwachten als je bij Swishfund aan de slag gaat. We dagen je uit om te groeien. Alles uit je talent te halen. Elke dag te leren. We vragen je om uit je comfortzone te komen. Willen dat je (af en toe) een fout maakt. Geven je misschien meer verantwoordelijkheid dan je op dat moment prettig vindt. Ons idee is dat je daar persoonlijk beter van wordt en de organisatie daarmee als geheel ook. Dus kom erbij! Want we mogen dan graag hard werken, maar er valt bij ons ook veel te lachen.


Iets voor jou? Laat het ons weten door je motivatie en CV op te sturen. Videosollicitaties zijn uiteraard meer dan welkom.

Interesse? Stuur dan een email naar Elsbeth onze Head of People & Culture; elsbeth.koutsoglou@swishfund.nl.